Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten voor het avondeten om te koken zonder poespas.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Gezond eten

Gezond eten

Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1500 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Minestrone met knoflookbrood

Minestrone met knoflookbrood

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

volkorenbrood

2 tenen

knoflook

3 el

olijfolie mild

3 stengels

bleekselderij

1 el

tomatenpuree

600 g

Italiaanse roerbakgroente

150 g

volkorenmacaroni

800 g

gepelde tomaten

1 l

water

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in repen van ca. 2 cm dik. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de ⅔ van de olie en peper. Meng de sneetjes brood met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 5 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan op laag vuur en fruit de knoflook en bleekselderij 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
  3. Voeg de roerbakgroente, macaroni, gepelde tomaten en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes, roer ⅔ door de soep. Verdeel de soep over diepe kommen. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met het knoflookbrood.