Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten voor het avondeten om te koken zonder poespas.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Gezond eten

Gezond eten

Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1500 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Zwarte bonensoep met pulled chicken

Zwarte bonensoep met pulled chicken

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

2

rode uien

400 g

tomatenblokjes in blik

2 el

picadillo

200 ml

water

390 g

kipdijfilet

1.2 kg

zwarte bonen in blik

400 g

flespompoenen

2

volkoren tortillawraps

2 el

milde olijfolie

4 tl

yoghurt Griekse stijl 0%

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

  1. Pel de knoflook. Snijd ¾ van de ui in kwarten en snipper de rest. Breng de knoflook en de kwarten ui samen met de tomatenblokjes, de helft van de picadillo en het water in een steelpan aan de kook. Leg de kip erin en laat in 10 min. op laag vuur garen (pocheren). Neem de kip uit de saus en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg ⅓ van de bonen toe aan de tomatensaus en pureer met de staafmixer glad.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Doe samen met de rest van de bonen, de rest van de picadillo en het tomaten-bonenmengsel in een soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Trek ondertussen de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
  5. Verdeel de soep over diepe kommen. Verdeel de kip erover, garneer met de gesnipperde ui en de yoghurt en serveer met de tortillachips.