Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten voor het avondeten om te koken zonder poespas.

food.preferences.selection.title

food.preferences.selection.subtitle.logout

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Gezond eten

Gezond eten

Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.

Budgetrecepten onder de € 2,50 p.p.

Budgetrecepten onder de € 2,50 p.p.

Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2,50 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1800 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Pasta puttanesca met burrata

Pasta puttanesca met burrata

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en stukjes broccolisteel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
  3. Roer halverwege het toevoegen van de bouillon de broccoliroosjes door de risotto. Voeg de zuivelspread, 2/3 van de pestospread en de veldsla toe (hou wat achter ter garnering), roer door en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.
  4. Verdeel de risotto over diepe borden en verdeel de rest van de veldsla en de rest van de pestospread erover.