Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten voor het avondeten om te koken zonder poespas.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Gezond eten

Gezond eten

Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Budgetrecepten onder de € 2 p.p.

Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1500 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

40 g

pijnboompitten

300 g

pipe rigate

400 g

verse gesneden snijbonen

15 g

verse basilicum

1

citroen

110 g

groene pesto in potje

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd elk kwart in stukken van 1 cm dik. Kook de courgette in 1 min. beetgaar, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 2 min. goudbruin.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de snijbonen de laatste 5 min. met de pasta mee. Giet af (vang per 4 personen 200 ml van het kookvocht op), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Snijd ondertussen het basilicum grof. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Doe het kookvocht met de courgette, pesto, het citroensap en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde groene saus.
  4. Meng de pestosaus met de pasta en snijbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta pesto over 4 borden en garneer met de pijnboompitten, het citroenrasp en de rest van het basilicum.