En­glish break­fast

Receptvideo - 02:40 min.

Ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. Nu gewoon om van te genieten. Of je nou zwaar werk doet of niet.

Worstjes en spek bakken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak 2 scharrelbraadworsten in 20 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak 8 plakjes ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg 1 eetlepel ahornsiroop toe, schep om en neem het spek uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Witte bonen
Halveer ondertussen 6 tastytomtrostomaten overlangs. Bak met de snijkant naar beneden 4 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet van het ontbijtspek. Verwarm ondertussen 415 gram witte bonen in tomatensaus in een kleine pan op laag vuur en rooster 8 sneetjes witbrood.

Een eitje
Neem de braadworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak 4 eieren in het achtergebleven bakvet. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd het brood schuin doormidden. Snijd elke braadworst schuin in 4 gelijke delen.

Verdeel de braadworst, eieren, bonen, tomaat, het ontbijtspek en brood over
de borden en serveer. Zo maak je een English breakfast.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.