Ko­re­aan­se bi­bim­bap

Receptvideo - 02:51 min.

Dit Koreaanse gerecht is een feest op ieder bord. De bibimbap is een kleurrijke mix van allerlei lekkers, zoals gehakt, ei, rijst en diverse groenten.

Breng gehakt op smaak
Kook 200 gram basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen 1 teen knoflook fijn en meng in een kom met 250 gram extra mager rundergehakt, 2 theelepels sesamolie en 1 eetlepel sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Julienne snijden
Snijd 1 courgette in reepjes van ongeveer 10 centimeter lang en 3 millimeter dik. Dit noemen we julienne. Verhit 1 eetlepel wokolie in een wok en bak het gehakt in 4 minuten rul. Neem het uit de wok. Verhit ondertussen 1 eetlepel wokolie in de wok en bak de courgette 1 minuut. Neem uit de wok en bak op dezelfde manier 150 gram peen julienne.

Serveer apart
Doe 125 gram taugé in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over. Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak 4 eieren. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groenten en het gehakt apart van elkaar. Leg het gebakken ei erop en serveer er een eetlepel zoete chilisaus bij. Zo maak je Koreaanse bibimbap.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.