Groen­te­friet met gem­ber­mos­terd

Receptvideo - 01:53 min.

Ben je op zoek naar een feestelijk en gezond hapje voor bij de kerstborrel? Probeer dan eens het recept groentefriet (paprika, komkommer, winterpeen, bleekselderij) met gembermosterd. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept snel en stap-voor-stap op tafel zet.

Groentefriet met gembermosterd maken:

Snijd 1 gele paprika in repen. Schil 250 gram winterpeen en snijd in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van 1 centimeter. Snijd de plakken in frieten van 1 centimeter dik.

Snijd 1 komkommer in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van 1 centimeter. Snijd de plakken in frieten van 1 centimeter dik. De zaadlijsten gebruik je niet.

Schil 4 stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd de stengels in frieten, net zo groot als de peen en komkommer.

Dipsaus maken

Snijd 4 bolletjes Chinese stemgember fijn. Meng 1 eetlepel grove mosterd met 4 eetlepels mayonaise door 125 milliliter crème fraîche. Voeg de gember toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper. Meng de paprika en groentefrieten en serveer in glazen met de saus er apart bij.

Zo maak je groentefriet met gembermosterd. Eet smakelijk!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.