Recepten met bieslook
Bieslook heeft een lichte uiensmaak. Perfect voor eiergerechten, soepen of aardappelpuree. Hier vind je de lekkerste recepten.

Pappardelle met bloemkool & taleggio
Ingrediënten
4 personen
300 g
tagliatelle
2
uien
3 el
traditionele olijfolie
500 g
bloemkool
½ tl
gemalen nootmuskaat
200 ml
crème fraîche
250 g
gerookte kipreepjes
½ bakje
verse bieslook
180 g
Taleggio kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
- Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
- Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.