Pastarecepten met vis
Pastarecepten met vis

Pastarecepten met vis

Uit de zee, op je bord. De heerlijke zilte smaak van vis in je pasta, wij zijn er dol op! Tonijn, zalm, mosselen, garnalen of asjovis; van vis maak je je pasta pas echt spetterend.

Pastarecepten met vis

Ricottatortelloni met sardines en venkel

Ricottatortelloni met sardines en venkel

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

½

rode peper

1

ui

1

verse venkelknol

1

citroen

1 el

traditionele olijfolie

250 g

buffelricotta tortelloni

30 g

pijnboompitten

120 g

sardines in olijfolie

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de halve rode peper en snijd het steeltje eraf. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.
  3. Verhit de olie in één koekenpan en bak de knoflook, rode peper, ui en venkel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg een 1⁄2 el citroensap toe en breng eventueel op smaak met zout.
  4. Voeg ondertussen als het water kookt de tortelloni en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in de tweede koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  5. Giet de pasta af en schep door de venkel. Verdeel de pasta over diepe borden. Laat de sardines uitlekken, breek in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de citroenparten.