Koolhydraatarm brood
Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

Broodliefhebbers: met deze koolhydraatarm brood-recepten* hoef jij jouw bammetje niet te laten staan! Ga zelf aan de slag en vul je keuken met de heerlijke geur van versgebakken brood. *De criteria voor deze recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Koolhydraatarm brood met pindakaas maken: zo doe je dat

Koolhydraatarm brood met pindakaas maken: zo doe je dat

Ingrediënten

12 porties

4

middelgrote eieren

350 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

16 g

bakpoeder

100 ml

karnemelk

½ el

koek- en speculaaskruiden

1 el

vloeibare honing

200 g

hüttenkäse

Dit heb je nodig

  • bakblik 25 cm (ingevet)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix met een handmixer de eieren door de pindakaas. Voeg de bakpoeder, karnemelk, kruiden en honing toe en mix tot een homogeen beslag. Verdeel over het ingevette bakblik en bak het pindakaasbrood in 30 min. gaar in het midden van de oven. Snijd in plakken en besmeer met de hüttenkäse.
Wat is koolhydraatarm eten?

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten is een dieet waarbij je let op de hoeveelheid koolhydraten die je tot je neemt. 'Koolhydraten' is een verzamelnaam voor zetmeel en vezels, en komt van nature voor in bepaalde ingrediënten. Wil je koolhydraatarm/-bewust eten, dan is het belangrijk een bewuste productkeuze te maken in je dieet:
• Wél, o.a.: groenten & fruit, noten, zaden & pitten, onbewerkt(e) vis, kip & vlees (niet te veel) en ongezoete zuivel

• In beperkte mate: volkorenpasta, zilvervliesrijst, peulvruchten

• Zo min mogelijk: aardappelproducten, witte pasta, rijst, mie, producten met toegevoegde suikers (zoals snoep, koek en gebak, frisdranken & sappen)

Koolhydraatarm bij Allerhande

Voor Allerhande ontwikkelen we recepten onder de noemer koolhydraatbewust. De criteria voor deze recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Die gaan uit van een matige koolhydraatbeperking van max 150 gram koolhydraten per dag. Naast het aantal koolhydraten, wordt er ook gelet op de voedingswaardensamenstelling (aantal calorieën, verzadigd vet, vezels en zout), hoeveelheid groente en peulvruchten en op het toegevoegd suikergehalte.

Koolhydraatarm bij Allerhande