Stoofpotje

Als er één gerecht is dat comfortfood schreeuwt, is dat het good ol’ stoofpotje wel. Door vlees, kip of vis lang te garen, wordt het botermals en neemt het extra veel smaak op. Vegetarisch kan ook heel goed, met groente of kikkererwten bijvoorbeeld.

Stoofpotjes recepten

Stoofpotje maken
Stoofpotje maken

Stoofpotje maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 700 g runderlappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpeen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 100 g magere spekreepjes
  • 3.5 dl rode wijn
  • 4 dl kraanwater
  • 1/2 tl verse tijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 vleesbouillontablet
  • 250 g kastanjechampignon
  • 2 el maizena
  • 30 ml kraanwater
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  3. Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.
  4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.

Zo doe je dat: 3x stoofpotje

Stoofpotjes seizoen is hier! De herfst is van start en dat betekent dat we weer flink aan het stoven slaan. Lekker alles in één pan en genieten van de heerlijkste geuren die het huis vullen. Er is wat geduld voor nodig, maar na wat wachten heb je dan het ultieme comfortfood op bord. Ga jij voor een vlees stoofpotje of een zonder vlees/vis variant?
01:41