Meal prep recepten
Meal prep recepten

Meal prep recepten

Ontdek de wereld van meal preppen. Daarmee bespaar je tijd en geld én eet je ook nog eens gezond. Ook ideaal als je voor meerdere mensen kookt. Dan heb je alvast genoeg bakjes klaar. Laat je dus inspireren door onze meal prep recepten.

Meal prep recepten

Meal preppen
Meal preppen

Meal preppen

Ingrediënten

voor 6 porties
  • 1 citroen
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • 4 el milde olijfolie
  • 1200 g scharrelkipfilet
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel of staafmixer
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit.
  2. Maal het koriander- en venkelzaad fijn in een vijzel of het molentje van een staafmixer. Meng het gemalen zaad met het gerookte-paprikapoeder, de citroenschil en het sap en het zout. Giet er de helft van de olijfolie bij. Doe de kipfilets in een kom en giet de marinade erover. Wrijf de marinade goed in de kipfilets.
  3. Verhit 2 koekenpannen met in elk de helft van de rest van de olijfolie. Bak hierin de kipfilets eerst 3 min. per kant aan op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water (ca. 50 ml, per 6 porties). Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat nog 13 min. zachtjes gaar worden.

Zondagkoken: 1x koken, 4x avondeten door mealpreppen

Mealprep, of zondagkoken, helpt je tijd winnen in de keuken. Behalve dat vooraf koken je later in de week tijd scheelt, is het ook nog eens voordelig. Want met dezelfde ingrediënten maak je meerdere gerechten Dus, 1x koken, 4x avondeten, zo doe je dat:ZondagkokenOp zondag maak je een grote mealprep van je boodschappen. In deze mealprep koken we:Aardappels > voor een puree voor een ovenschotel en om op te bakkenKruidenolie > voor in de puree en om groente te roosterenTomatensaus > voor een avondje pasta, een ovenschotel en shakshukaGroenten uit de oven > voor een ovenschotel, pasta en shakshukaGehaktballen > voor pastasaus en een AVG’tjeBroccoli >voor in de ovenschotel en het AVG’tjeWanneer dit is gedaan, kun je dezelfde dag nog een ovenschotel voor maandagavond klaarzetten. De rest verdeel je in bakjes voor de komende dagen.MaandagOp zondag zet je na het koken de ovenschotel vast klaar. Leg 400 g kabeljauwfilets in een ovenschaal. Verdeel 400 g ovengroenten en 200 g tomatensaus erover. Verdeel de aardappelpuree er in een laag over. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Op maandag bak je de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin in het midden van de oven op 180 °C.DinsdagOp dinsdag kook je 300 g spaghetti en warm je de gehaktballetjes in tomatensaus op. On the side eet je een deel van de ovengroenten.WoensdagVandaag een AVG’tje. Gehaktballen met jus, broccoli en de aardappelen die je lekker even opbakt.DonderdagOp donderdag maak je met de laatste ingrediënten uit je zondagse mealprep shakshuka. Verdeel de tomatensaus en ovengroenten met wat water over 2 pannen. Maak in elke pan 4 kuiltjes in de saus en bak de eieren mee. Lekker met brood.Bekijk alle recepten voor zondagkoken op: http://www.ah.nl/allerhande/zondagkoken
01:11