Vegetarische noedels
Vegetarische noedels

Vegetarische noedels

Een dagje geen vlees of eet je juist altijd vegetarisch? Of je nou altijd geen vlees eet, of weleens wilt proberen hoe het is om geen vlees te eten: de lekkerste vegetarische recepten voor noedels vind je hier!

Vegetarische noedels recepten

Noedelsoep met shiitake en paksoi
Noedelsoep met shiitake en paksoi

Noedelsoep met shiitake en paksoi

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g Samasaya fijne eiernoedels
  • 4 middelgrote eieren
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 3 el Saitaku rijstazijn
  • 100 g shiitake
  • 1 struik paksoi
  • 4 tl geroosterd sesamzaad
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Kook de noedels 6 min. Kook ondertussen ook de eieren 6 min. Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren.
  3. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de gember en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het water, de bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe en breng aan de kook.
  4. Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de soep en kook 5 min.
  5. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg samen met de noedels toe. Warm nog 2 min. door op hoog vuur. Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.