
Rijstnoedels
Rijstnoedels lenen zich perfect voor snelle doordeweekse recepten. Je zet ze in een handomdraai op tafel als roerbak of in noedelsoep.

Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing
Ingrediënten
voor 4 personen- 225 g rijstnoedels
- 400 g broccolirijst
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
- 410 g atjar tjampoer
- 6 salade-uitjes
- 200 g verse rivierkreeftjes
- 50 g ongezouten cashewnoten
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.
- Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.
- Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.