Snelle vegan recepten

Snel recept, in 15 minuten aan tafel én vegan. Het kan! Van een vegan pasta tot een snelle curry... deze plantbased recepten horen in je vegan repertoire.

Snelle vegan recepten

Vegan pasta maken
Vegan pasta maken

Vegan pasta maken

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie mild
  • 200 g verse spinazie
  • 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom)
  • 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan
  • 200 g gekleurde snoeptomaatjes
  • 1/2 citroen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
  2. Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
  4. Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Geen pasta voor vegans? Zeker wel! Deze Italiaanse pasta is een heerlijk recept voor veganisten met een romige pastasaus.
00:26