Vegan desserts
Vegan desserts

Vegan desserts

Wist je dat je desserts als tiramisu ook vegan kunt maken? Heerlijk zacht en verrassend eenvoudig. Meer tijd vrij? Probeer dan de vegan meringue. Die is net zo knapperig als het origineel. Heerlijk plantaardig en zo geklopt!

Vegan dessert recepten

Vegan tiramisu
Vegan tiramisu

Vegan tiramisu

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 100 ml espresso
  • 350 g biologische kikkererwten in pot
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
  • 300 g volkoren digestive biscuit
  • 3 el amaretto
  • 20 g cacaonibs
  • 1/2 el cacaopoeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine of handmixer
  • whiskyglazen
  • theezeefje
  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
  2. Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
  3. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

Vegan tiramisu

Romige vegan tiramisu? Je moet het maken om het te geloven...NAGERECHT – 6 PERS. – 25 MIN. INGREDIËNTEN350 g biologische kikkerwten (pot)70 g kokosbloesemsuiker (pot 200 g, Biofan)300 g creamy kokos naturel (plantaardige zuivel, beker)300 g volkoren digestive biscuits100 ml espresso, afgekoeld3 el amaretto20 g cacaonibs (zakje 250 g, Raw)1/2 el cacaopoederkeukenmachine of handmixer6 whiskyglazentheezeefjeKikkererwtenvocht opkloppenLaat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in een keukenmachine of met de handmixer zo stijf mogelijk. Dit duurt een paar minuten. Voeg als het stijf is geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 minuut. Spatel de creamy kokos erdoor.Koekjesmengsel makenVerkruimel de koekjes grof in stukjes van ca. 1 cm. Schenk de espresso en de amaretto erover en meng met de cacaonibs. Vul de glazenVerdeel 1/3 van het kokosschuim over de glazen. Maak daarop in elk glas van de helft van het koekjesmengsel een laagje. Herhaal en eindig met het kokosschuim. Bestrooi de bovenkant met het cacaopoeder met behulp van het theezeefje.Tip: Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
00:36