Vegan ontbijt

Alle tijd of in a hurry, een vegan ontbijtje kan altijd! Wat dacht je van vegan pannenkoeken of heerlijke smoothies? Die zitten vol met groenten en fruit en zó klaar. Het is bijna jammer dat je maar 1 keer per dag ontbijt!

Vegan ontbijt recepten

Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao

Smoothiebowl met bosvruchten en cacao

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 200 ml rijstmelk
  • 250 g bevroren rijpe banaan
  • 100 g diepvries framboos
  • 2 tl rauwe cacao
  • 50 g verse blauwe bessen
  • 60 g verse frambozen
  • 2 el kokossnippers
  • 1 takje verse munt
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer met hoge beker
  1. Doe de rijstmelk, bananen en frambozen in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een smoothie. Verdeel de smoothie in een portie per persoon en meng de cacao door de helft van de porties. Schenk de helft van beide porties tegelijkertijd in een kom zodat je 2 duidelijke helften krijgt. Maak nog zo’n smoothiebowl. Garneer de smoothiebowls met de bessen, frambozen, kokos en munt.

Vegan omelet met champignons

Een omelet zonder eieren? Dat kan! Met dit makkelijke recept van kikkererwtenmeel en champignons maak jij een heerlijk vegan lunchgerecht. LUNCH- 2 PERS. - 20 MIN. INGREDIËNTEN 3 el milde olijfolie 175 g extra fijne champignons 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot 75 g kikkererwtenmeel 25 g tarwebloem ½ tl bakpoeder 1 el edelgistvlokken 150 ml kraanwater 2 el Jean Baton vegan mayonaise½ el water 40 g veldsla handmixer Vegan omelet maken Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig. Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en het water toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag. Vegan omelet bakken Verhit een beetje olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet. Meng de mayonaise met 1 el water. Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.
00:35