Taco's

Of je nu de zachte tortilla (oftewel de wrap) of de harde, knapperige variant kiest om te vullen: taco’s zijn altijd lekker, kleurrijk én gezellig om te eten. Zet de vulling in kleine bakjes op tafel en laat iedereen z’n eigen taco maken!

Taco recepten

Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole
Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole

Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1.5 el Mexicaanse tacokruiden
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 400 g kidneybonen in blik
  • 8 gordita's
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 200 g koelverse guacamole
  • 300 g salsa mild
  • 125 ml sour cream
Zet producten op mijn lijst
  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.
  2. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Wat is het verschil tussen een tortilla (wrap) en een taco?

Een taco is een zachte tortilla óf een harde tacoschelp, die je vult met een vulling zonder bonen. Tortilla is de naam van de pannenkoek (ook wel bekend als de tortillawrap) waarin, of waarop, je de vulling doet. Een tortilla kan dus een onderdeel zijn van een taco. Traditionele taco’s, zoals ze die in Mexico eten, zijn gemaakt met zachte tortilla’s. De taco met harde tacoschelp is in Amerika bedacht.

Hoe maak je taco's?

Taco’s bestaan uit twee onderdelen: een zachte tortilla of harde tacoschelp plus de vulling. Maak eerst de vulling door vlees, vis, gevogelte of vegetarische keuzes en groente met kruiden en/of specerijen te bakken. Verwarm de tortilla’s of tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de vulling op of in de taco’s. Voeg eventueel salsa, guacamole, zure room, crème fraîche, kaas en/of verse kruiden toe.

Taco's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Taco’s gemaakt van een zachte tortilla kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, in een goed afgesloten bak. De tortilla wordt wel slapper door het vocht in de vulling, dus bewaar de tortilla en de vulling liefst apart, ook in de vriezer. In een afgesloten bak of diepvrieszak zijn beide onderdelen in de vriezer maximaal 3 maanden houdbaar. Warm de tortilla even op in een oven op 180 °C en warm de vulling op door deze al roerend op laag vuur te bakken. Tacoschelpen zijn minder geschikt om te bewaren, want die worden taai.