Gevulde paprika

Wat eten we vandaag? Gevulde paprika’s! Een ideaal hartig gerecht voor in de oven. En we zijn er in Nederland dol op. Vooral op paprika’s gevuld met gehakt en rijst. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt?

Gevulde paprika recepten

Gevulde paprika's maken
Gevulde paprika's maken

Gevulde paprika's maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g witte rijst 1 minuut
  • 198 g mais in blik
  • 1 el pikante paprikapoeder
  • 1 el olijfolie extra vierge
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
  4. Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.

Wat eet je bij gevulde paprika’s?

Een salade matcht goed bij gevulde paprika’s. Deze frisse zelfgemaakte coleslaw bijvoorbeeld. Als je de paprika niet vult met koolhydraten, kan je ervoor kiezen om er koolhydraten bij te eten. Onze favoriete combi’s: citroenrijst, couscoussalade met avocado en tomaat of gebakken aardappeltjes uit de oven. Geen zin om een bijgerecht te maken? Je kunt de paprika’s ook zo rijkelijk vullen dat een bijgerecht niet meer nodig is. Kijk hieronder voor extra vul-inspiratie.

Hoe varieer je met gevulde paprika’s?

Je kunt paprika’s vullen met allerlei lekkers, zoals granen, rijst, gehakt, tonijn, kaas en/of noten. Het ideale is dat je meteen een portie groente hebt: de paprika zelf. Je kunt ook variëren met de soort: kies voor puntpaprika’s, snoeppaprika’s of verschillende kleuren paprika’s. Recepten die altijd scoren: gevulde ontbijtpaprika’s met eieren, onze puntpaprika's gevuld met knapperige noten en bulgur en – heel leuk voor bij de borrel – gevulde snoeppaprika’s met bietenhummus.

Gevulde paprika’s

Een gebakken ei op brood? Ga voor groente en breek je eitje eens in een paprika. Deze gevulde paprika’s zijn dé nieuwe ontbijttrend van dit moment.ONTBIJT – 8 STUKS – 10 MIN. + 20 MIN. OVENTIJDINGREDIËNTEN4 buitenbeen-paprika’s8 el Mexico melange (zak 400 g, diepvries)8 henneteitjes1 tl picadillo (blikje 75 g, Euroma Original Spices by Jonnie Boer)bakpapierPaprika’s halverenVerwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten.Breek een eitjeLeg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Mexicaanse groente erover en breek boven elke paprika een henneneitje.Bakken maar!Bak ca. 20 min. onder in de oven tot het eiwit gestold is. Bestrooi met de picadillo.Tip Sprenkel er vlak voor het serveren wat srirachasaus over.Tip Lekker met tuinkers.Tip Bestrooi de paprika’s vlak voordat ze de oven in gaan met wat geraspte cheddar.
00:15