Recept afbeelding: Gevulde paprika

Gevulde paprika

Wat eten we vandaag? Gevulde paprika’s! Een ideaal hartig gerecht voor in de oven. En we zijn er in Nederland dol op. Vooral op paprika’s gevuld met gehakt en rijst. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt?

Wat eet je bij gevulde paprika’s?

Een salade matcht goed bij gevulde paprika’s. Deze frisse zelfgemaakte coleslaw bijvoorbeeld. Als je de paprika niet vult met koolhydraten, kan je ervoor kiezen om er koolhydraten bij te eten. Onze favoriete combi’s: citroenrijstcouscoussalade met avocado en tomaat of gebakken aardappeltjes uit de oven. Geen zin om een bijgerecht te maken? Je kunt de paprika’s ook zo rijkelijk vullen dat een bijgerecht niet meer nodig is. Kijk hieronder voor extra vul-inspiratie.

Hoe varieer je met gevulde paprika’s?

Je kunt paprika’s vullen met allerlei lekkers, zoals granen, rijst, gehakt, tonijn, kaas en/of noten. Het ideale is dat je meteen een portie groente hebt: de paprika zelf. Je kunt ook variëren met de soort: kies voor puntpaprika’s, snoeppaprika’s of verschillende kleuren paprika’s. Recepten die altijd scoren: gevulde ontbijtpaprika’s met eieren, onze puntpaprika's gevuld met knapperige noten en bulgur en – heel leuk voor bij de borrel – gevulde snoeppaprika’s met bietenhummus.