Champignonsoep
Champignonsoep

Champignonsoep

Paddenstoelenliefhebbers opgelet! Met deze handige tips zet je in een handomdraai jouw favoriete champignonsoep op tafel. Eet jij ’m liefst helder of romig? Hoe dan ook lekker met verse kruiden en broodstengels!

Champignonsoep recepten

Champignonsoep maken
Champignonsoep  maken

Champignonsoep maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 650 g champignons
  • 65 g ongezouten roomboter
  • 15 g verse tijm
  • 60 g tarwebloem
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water
  • 250 g kastanjechampignons
  • 125 ml verse slagroom
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.
  2. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
  3. Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.

Wat is lekker bij champignonsoep?

Tosti’s, sandwiches, broodstengels en focaccia zijn heerlijk bij champignonsoep. Zo stel je gemakkelijk een vullende soep samen. Wie het liever licht houdt, bijvoorbeeld voor de lunch, kan ook een groene salade bij champignonsoep serveren. Lekker met tomaatjes, komkommer en een simpele vinaigrette. Alleen soep eten, maar wel nét even anders? Varieer met groenten en voeg eens broccoli, paprika, knolselderij of andere paddenstoelen toe. Of varieer met kruiden als koriander, peterselie en tijm, of voeg wat rode peper toe.

Champignonsoep bewaren, invriezen en opwarmen

Champignonsoep kun je, na maximaal 2 uur afkoelen, 2 dagen bewaren in de koelkast. Liever invriezen? Verdeel de champignonsoep eventueel in porties en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Warm de soep later in een pannetje weer op en voeg eventueel op het laatst nog wat verse kruiden toe zoals koriander, peterselie of tijm.

Champignonsoep gebonden

Champignonsoep maken? Lekker! Deze gebonden champignonsoep heb je al in 30 minuten op tafel staan, helemaal zelfgemaakt.Ingrediënten voor champignonsoep 2 middelgrote uien2 tenen knoflook650 g champignons65 g ongezouten roomboter15 g verse tijm60 g tarwebloem2 kippenbouillontabletten1 liter water250 g kastanjechampignons125 ml slagroom
00:59