Couscoussalade

De lekkerste salades maak je met hét graanproduct uit het Midden-Oosten: couscous! Couscoussalade is ideaal voor een picknick, lunch to go of als onderdeel van een uitgebreide mezze-avond. In een handomdraai op tafel of in een bakje!

Couscoussalade recepten

Couscoussalade maken
Couscoussalade maken

Couscoussalade maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g kipkluifjes
  • 317 g Marokkaanse couscous
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1 citroen
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 40 g verse platte peterselie
  • 3 bosuien
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.
  3. Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.

Welke couscoussalade-variaties zijn er?

Couscous is een graanproduct dat makkelijk te combineren valt met verschillende ingrediënten en smaken; denk aan een couscoussalade met feta en kipgehakt, of met kip en peterselie of met amandelen en abrikozen voor een zoete, Marokkaanse variant. Couscous is een echte allemansvriend. Meer weten? Lees alles over couscous. Of ontdek de lekkerste variaties hieronder!

Couscoussalade

LUNCH – 2 PERS. – 15 MIN. Oogst een kleurig kruidentuintje op je bord met een ondergrond van couscous. INGREDIËNTEN
00:22