Guacamole
Guacamole

Guacamole

Het is groen, romig en het maakt iedereen vrolijk: juist, guacamole! We bedanken maar al te graag de Azteken die ahuaca-mulli – avocadosaus – hebben uitgevonden. Guacamole maken is supermakkelijk! Bekijk snel onze recepten en dip erop los.

Guacamole recepten

Guacamole maken
Guacamole maken

Guacamole maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 rode peper
  • ½ teen knoflook
  • ½ tl grof zeezout
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 limoen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel
  1. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vijzel samen met de knoflook en het grove zeezout tot een gladde pasta.
  2. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de vijzel. Stamp grof.
  3. Pers de limoen uit en meng de helft van het limoensap door de guacamole. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap en/of zout.
Wat is guacamole?
Wat is guacamole?

Wat is guacamole?

Guacamole is een Mexicaanse dip met avocado in de hoofdrol. Naast avocado’s vormen pepers, ui en zout de basis van authentieke guacamole. De hedendaagse versie bevat daarnaast ook verse koriander, verse tomaat en limoen. De limoen geeft een frisse balans en zorgt er ook voor dat de avocadodip minder snel bruin kleurt. Een echte must dus! Wil je het gerecht maken zoals de Mexicanen? Stamp de ingrediënten dan fijn in een vijzel. Hierdoor komt de romigheid van de avocado helemaal tot z’n recht.

Wat is lekker bij guacamole?

Guacamole + nacho's zijn een echte match made in heaven. Maar nog veel meer Mexicaanse gerechten matchen met de romige, frisse dip. Combineer het eens met quesadillas (Mexicaanse tosti’s), enchilladas (gevulde wraps) of tostadas (knapperige tortilla’s). Ook als ontbijt en lunch is de groene dip populair. Simpel op een getoaste volkoren boterham bijvoorbeeld. Niet alleen heel lekker, maar ook gezond (mits je geen zout toevoegt). Olé guacamolé!

Wat is lekker bij guacamole?
Wat is lekker bij guacamole?
Hoe bewaar je guacamole?
Hoe bewaar je guacamole?

Hoe bewaar je guacamole?

Guacamole over? Wij vinden het knap! Maar, je kunt het zeker van tevoren klaarmaken. Door zuurstof wordt guacamole vaak snel bruin. Om dit proces tegen te gaan, kun je de dip bewaren in een bakje en er een laagje water op schenken. Het water zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de guacamole komt en deze dus langer groen blijft. Guacamole kun je niet invriezen. De rauwe groenten zoals tomaat en ui maken de dip eenmaal ontdooid minder lekker. Het is wel mogelijk om (gepureerde) avocado met alleen zout en limoensap in te vriezen. Voeg de rest van de ingrediënten toe als de avocadodip ontdooid is.

Guacamole maken

In deze instructievideo laten we je zien hoe je een lekkere guacamole kunt maken. Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dipsaus op basis van rode peper, knoflook en avocado. Guacamole maken:Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de peper in een ruime vijzel. Heb je geen vijzel? Snijd alle ingrediënten dan zo...

01:34