Ovenschotel met kip
Ovenschotel met kip

Ovenschotel met kip

Ovenschotels zijn veelzijdig. Kip is veelzijdig. Dus als deze hun krachten bundelen is dat sowieso een win-win. Toch?

Ovenschotel met kip recepten

Ovenschotel kip
Ovenschotel kip

Ovenschotel kip

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 kippenbouten
  • 2 el tarwebloem
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml volle rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 10 g verse selderij
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (20 x 35 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
  2. Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen). Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal. Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min. Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.
  3. Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.