Parelcouscous

Parelcouscous is letterlijk de grote broer van couscous: de korrels zijn namelijk groter. En net als met gewone couscoous, is parelcouscous lekker veelzijdig. Van tajine tot salade…Wat een pareltjes!

Parelcouscous recepten

Parelcouscous met courgette
Parelcouscous met courgette

Parelcouscous met courgette

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 liter kraanwater
  • 200 g parel couscous
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 g verse peultjes
  • 2 courgette
  • 295 g zongedroogde tomaten in pot
  • 15 g verse munt
  • 2 el rodewijnazijn
  • 165 g groene olijven met knoflook
  • 2 el (olijf)olie
  • 200 g witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.
  2. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.