Wraps met kip

Simpel, snel en lekker: wraps met kip. Kwestie van inpakken, vouwen en… it’s a wrap! Een heerlijk gerecht waar je naast kip van alles in kunt doen. Lekker als avondmaaltijd, lunch of om mee te nemen.

Wraps met kip recepten

Hoe maak je wraps met kip?
Hoe maak je wraps met kip?

Hoe maak je wraps met kip?

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g kipfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 3 el wokolie
  • 6 tortillawraps
  • 6 el ketchup
  • 3 el crème fraîche
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de kipfilet in reepjes, de ui in dunne partjes, de paprika in de lengte in repen en de wortels in de lengte in vieren. Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ui en paprika toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla met 1 el ketchup en ½ el crème fraîche. Verdeel het kipmengsel, de wortel en ijsbergsla erover. Vouw de tortilla’s op en snijd ze schuin door. Steek elke helft eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer 3 halve wraps per persoon.

Wraps met kip: hoe varieer je?

Met de vulling voor wraps met kip kun je veel variëren, en je volop laten inspireren door de diverse wereldkeukens. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mexicaanse wraps, Griekse wraps of Libanese wraps? Wraps zijn ook perfect om restjes groente mee op te maken. Knapperige groente, zoals sla of komkommer, geeft een bite. De toevoeging van yoghurt geeft een fris accent. En door er bonen door te mengen, wordt het een vullende hoofdmaaltijd. Uiteraard doet ook kaas het goed in wraps.

Wat is het verschil tussen wrap, tortilla en burrito?

Een wrap kan zowel de pannenkoek (tortilla) aanduiden, als een gerecht gemaakt van tortilla (zoals burrito). Een tortilla is de naam van de pannenkoek waarin of waarop je de vulling doet. De tortilla is een onderdeel van een burrito. Een burrito is een opgerolde tortilla met een vulling waarin in elk geval bonen zitten.

Wraps als borrelhapje: hoe maak je ze?

Als je wraps wilt maken als borrelhapje, vul je een tortilla met ingrediënten naar keuze (niet te natte ingrediënten zoals een saus, want dan loopt het eruit) en rol je de tortilla op. Snijd de wrap in reepjes van 2 cm dikte en prik de rolletjes vervolgens op een stokje. Een andere lekkere optie: maak mini wraps voor bij de borrel.

Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip

Met dit snelle recept met gegrilde kip hoef je alleen nog maar te kiezen of je zin hebt in een wrap óf in een bowl. Beide superlekker! Rijst koken en op smaak brengen Snipper 1 ui. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. Voeg 390 g pastasaus, 1 el chipotle en 1 kippenbouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen. Voeg 300 g witte rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat. Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen. Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen 300 g scharrelkiphaasjes met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Toppings klaarmaken Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen 1 blik chilibonen (400 g) in een steelpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen 4 tomaten in stukjes. Snijd 1 avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes. Burritobowl Verdeel de ingrediënten in losse elementen over 4 kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij. Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen. Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer. TIP Verdeel alle ingrediënten over 8 tortillawraps. Rol op en eet uit de hand
00:43