Quesadilla

Letterlijk betekent het Mexicaanse woord quesadilla ‘kaasdingetje’. Kaas mag dan ook niet ontbreken op deze gestapelde tortilla’s. Je favoriete salsa erbij en aanvallen maar!

Hoe maak je een quesadilla?
Hoe maak je een quesadilla?

Hoe maak je een quesadilla?

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 vleestomaat
  • 3 bosuien
  • 450 g mager rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl Mexicaanse seasoningsmix
  • 4 tortillawraps
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 100 g geraspte belegen kaas
Zet producten op mijn lijst
  1. Verwarm de oven voor op 75 °C. Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
  2. Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.
  3. Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.

Wat zijn quesadilla's?

Een quesadilla is twee mais- of bloemtortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en eventueel vlees of vis. Die tortilla’s bak je in een koekenpan totdat de kaas is gesmolten. Een soort Mexicaanse tosti dus! Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken voor de vulling, zoals bij deze quesadilla met tonijn, kip-quesadilla of quesadilla met gehakt. Een plantaardige versie maken kan ook, van bijvoorbeeld vegan kaas, avocado, paprika en mais. Voor een kleinere portie gebruik je een enkele tortilla die je dubbelvouwt

Quesadilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Je kunt een quesadilla eenmaal gebakken 2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de quesadilla ca. 8 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C, dan is-ie het lekkerst. Je kunt de quesadilla ook invriezen, maar de tortilla wordt dan een stuk slapper. Bewaar de tortilla dus liever apart van de vulling. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar. Toch een quesadilla ingevroren? Haal ’m de avond voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast. Verwarm de quesadilla zoals hierboven beschreven.

Quesadilla's met tomatensalsa

Ben je op zoek naar een leuk én lekker recept dat je in Mexicaanse sferen brengt? Ga dan voor deze smeuiige quesadilla’s met tomatensalsa. Quesadilla met tomatensalsa maken:Verwijder de zaadlijsten van 2 rode paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd 6 bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd 1 teen knoflook fijn en 15 gram korianderblaadjes grof.
03:12