Vegan borrelrecepten voor kerst
Vegan borrelrecepten voor kerst

Vegan borrelrecepten voor kerst

Zin om te borrelen en eet je vegan? Hier vind je veganistische hapjes en snacks.

Hummus met gepofte knoflook
Hummus met gepofte knoflook

Hummus met gepofte knoflook

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 bol knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 20 g sesamzaad
  • 2 tl traditionele olijfolie
  • 2 tl sesamolie
  • 1 citroen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (10 x 15 cm)
  • keukenmachine
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal 1 teen knoflook uit de bol en houd apart. Snijd het bovenste kapje van de bol en zet hem in de ingevette ovenschaal. Besprenkel met olie en pof de knoflook ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De knoflook is gaar als de teentjes zacht zijn.
  2. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken. Schep in de keukenmachine en maal fijn met olie en de komijn. Wip met een mes de gepofte tenen knoflook uit de bol. Laat de machine draaien en voeg de gepofte knoflook, 1/4 van de rauwe knoflook en het zout toe.
  3. Maak de sesampasta: maal in de keukenmachine de cashewnoten met het sesamzaad, de olijfolie en sesamolie. Pers de citroen uit. Voeg de sesampasta met het citroensap toe aan de kikkererwtenpuree (hummus). Breng op smaak met peper en zout.