Lactosevrij gebak
Lactosevrij gebak

Lactosevrij gebak

Zoek je de lekkerste lactosevrije bakgerechten? Bekijk dit overzicht voor de beste recepten. Een heerlijke lactosevrije appeltaart of smeuïge chocolade brownies bijvoorbeeld.

Lactosevrij bakrecepten

Lactosevrije chocoladecake
Lactosevrije chocoladecake

Lactosevrije chocoladecake

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 180 g tarwebloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 8 g vanillesuiker
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 240 ml kraanwater
  • 140 g ongebrande pecannoten
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden.
  2. Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
  3. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Lactosevrije chocoladecake

Weinig tijd maar veel zin in lekkers? Maak dan eens deze lactosevrije chocoladecake. Kuil in het middenVerwarm de oven voor op 200 graden. Doe 180 gram bloem, 200 gram kristalsuiker, 30 gram cacao, een theelepel baking soda, 8 gram vanillesuiker en een halve theelepel zout in een kom. Maak een kuil in het midden. Cakevorm bekledenVoeg 60 milliliter zonnebloemolie en 1 eetlepel wittewijnazijn toe en voeg daarna al roerend 240 milliliter water toe. Meng er 140 gram pecannoten door. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bakken en etenBak de cake in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Zo maak je een lactosevrije chocoladecake.
01:12