Vegan gebak

Tijdens de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt. Vegan gebak kan eigenlijk altijd. En het lekkere: je eet ‘t zonder schuldgevoel. Deze vegan gebakjes zijn namelijk 100% plantaardig. Probeer daar maar van af te blijven!

Vegan gebak recepten

Chocotaart met frambozen en dadels
Chocotaart met frambozen en dadels

Chocotaart met frambozen en dadels

Ingrediënten

voor 12 personen
  • 175 g ongebrande notenmix hazelnoot, cashew, amandel en walnoot
  • 250 g dadels zonder pit
  • 250 g diepvries framboos
  • 120 g Australian cacaopoeder
  • 200 g Raw Super Food extra vergine kokosolie
  • 120 ml ahornsiroop
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl Maldon zeezout
  • 25 g Raw kokoschips
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)
  1. Maal de notenmix, dadels, de helft van de frambozen en de helft van de cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg de rest van de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.
  2. Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.
  3. Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer. Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en de rest van het zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen.

Vegan chocolade fudge

Chocolade fudge is natuurlijk al om te smullen, maar dat deze ook nog vegan is, maakt ‘m helemaal verrukkelijk. Pure choco happiness!INGREDIËNTEN 200 g extra pure chocolade (bijv die van 72%, AH Biologisch) 1 el kokosbloesemsuiker 1 el kokosolie 1 eetrijpe avocado 2 el gehakte pistachenoten 1. Smelt de chocolade au bain-marie. Breek daarvoor de chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe. Voeg de kokosbloesemsuiker en kokosolie toe. 2. Roer met een garde de gepureerde avocado en schep de pistachenoten erbij. 3. Giet de chocolade in een met bakpapier beklede rechthoek vorm en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de vriezer. Daarna snijd je de fudge in blokjes van ca. 2 cm. Zo maak je verrukkelijke vegan chocolade fudge.
00:52