De rode biet: wat kan ‘ie niet? Je eet ‘m gekookt, maar zeker ook rauw. Heerlijk in salades, of als burger. Maar biet doet het ook verrassend goed in je risotto, stamppot, quiche of smoothie. Zelfs in fudge!

Rode biet: how to?
We kennen de rode biet voornamelijk gekookt. Maar eigenlijk is de biet een alleskunner. Biet julienne doet het bijvoorbeeld goed in een salade of sushiroll. Zelf raspen kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van pureren tot een heerlijke stamppot of soep.

Waar gaat ‘ie in?
De kleur van de rode biet maakt ieder gerecht een feest (zeker als je van roze houdt). Denk aan roze risotto, hummus, smoothies en soep. Ook is rode biet heerlijk in combinatie met geitenkaas en noten. In een hartige taart, bijvoorbeeld. Of doe eens gek en maak bietenfugde (succes gegarandeerd).

Kleurrijke smaakmaker
De rode biet is een knolgroente, familie van de suikerbiet en snijbiet. En dat maakt dat deze rode groente van allebei wel iets weg heeft: een beetje zoet, met een eetbare loof. Je kunt ze in verschillende vormen kopen: vers, voorgekookt, voorgesneden en uit pot of blik.

Lees meer

Recepten met biet (368)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.