De rode biet: wat kan ‘ie niet? Je eet ‘m gekookt, maar zeker ook rauw. Heerlijk in salades, of als burger. Maar biet doet het ook verrassend goed in je risotto, stamppot, quiche of smoothie. Zelfs in fudge!

Rode biet: how to?
We kennen de rode biet voornamelijk gekookt. Maar eigenlijk is de biet een alleskunner. Biet julienne doet het bijvoorbeeld goed in een salade of sushiroll. Zelf raspen kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van pureren tot een heerlijke stamppot of soep.

Waar gaat ‘ie in?
De kleur van de rode biet maakt ieder gerecht een feest (zeker als je van roze houdt). Denk aan roze risotto, hummus, smoothies en soep. Ook is rode biet heerlijk in combinatie met geitenkaas en noten. In een hartige taart, bijvoorbeeld. Of doe eens gek en maak bietenfugde (succes gegarandeerd).

Kleurrijke smaakmaker
De rode biet is een knolgroente, familie van de suikerbiet en snijbiet. En dat maakt dat deze rode groente van allebei wel iets weg heeft: een beetje zoet, met een eetbare loof. Je kunt ze in verschillende vormen kopen: vers, voorgekookt, voorgesneden en uit pot of blik.

Lees meer

Recepten met biet (381)

sorteer op
recept Zo­mer­se bie­ten­stamp­pot met fi­let­rol­le­tje

Zo­mer­se bie­ten­stamp­pot met fi­let­rol­le­tje

30 min.
(65)
recept Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

35 min.
(22)
recept Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas

Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas

40 min.
(224)
recept Biet­jes­stamp met lek­ker­bek­jes en ijs­berg­sla

Biet­jes­stamp met lek­ker­bek­jes en ijs­berg­sla

25 min.
(73)
recept Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met bie­ten­pu­ree

Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met bie­ten­pu­ree

15 min.
(31)
recept Spi­na­zie-bie­ten­sa­la­de met fe­ta en si­naas­ap­pel

Spi­na­zie-bie­ten­sa­la­de met fe­ta en si­naas­ap­pel

15 min.
(189)
recept Zelf­ge­maak­te zalm­bur­ger met bie­ten­sa­la­de

Zelf­ge­maak­te zalm­bur­ger met bie­ten­sa­la­de

40 min.
(30)
recept Sa­la­de van biet­jes, lin­zen, wal­no­ten en gei­ten­kaas

Sa­la­de van biet­jes, lin­zen, wal­no­ten en gei­ten­kaas

10 min.
(19)
recept Car­p­ac­cio van ros­bief met bal­sa­mi­co­biet­jes

Car­p­ac­cio van ros­bief met bal­sa­mi­co­biet­jes

1 u. 45 min.
(105)
recept Op­per­de­pop: kleu­ri­ge biet­jespu­ree met wor­tel 6 mnd

Op­per­de­pop: kleu­ri­ge biet­jes­pu­ree met wor­tel 6 mnd

20 min.
(0)
recept Ka­bel­jauw met pom­poen en biet­jes in kalfs­room­saus

Ka­bel­jauw met pom­poen en biet­jes in kalfs­room­saus

3 u. 40 min.
(53)
recept Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

30 min.
(4)
recept Ge­gril­de braad­worst met bie­ten-kool­ra­bi­sa­la­de

Ge­gril­de braad­worst met bie­ten-kool­ra­bi­sa­la­de

30 min.
(7)
recept Win­ter­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de biet­jes en ven­kel

Win­ter­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de biet­jes en ven­kel

1 u. 20 min.
(27)
recept Bie­ten­stamp­pot met Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes

Bie­ten­stamp­pot met Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes

25 min.
(80)
recept Spi­na­zie­sa­la­de met biet­jes en gei­ten­kaas­krul­len

Spi­na­zie­sa­la­de met biet­jes en gei­ten­kaas­krul­len

50 min.
(30)
recept Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

30 min.
(14)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met biet­jes, peer en ri­cot­ta uit de oven

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met biet­jes, peer en ri­cot­ta uit de oven

50 min.
(144)
recept Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

15 min.
(2)
recept Sports­moot­hie met hen­nep­poe­der, gem­ber en bie­ten­sap

Sports­moot­hie met hen­nep­poe­der, gem­ber en bie­ten­sap

10 min.
(12)
recept Kip­spies­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en biet­jes­sa­la­de

Kip­spies­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en biet­jes­sa­la­de

1 u. 10 min.
(2)
recept Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

30 min.
(55)
recept Sa­la­de van biet­jes met kou­de knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes

Sa­la­de van biet­jes met kou­de knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes

15 min.
(53)
recept Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

20 min.
(11)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.