De rode biet: wat kan ‘ie niet? Je eet ‘m gekookt, maar zeker ook rauw. Heerlijk in salades, of als burger. Maar biet doet het ook verrassend goed in je risotto, stamppot, quiche of smoothie. Zelfs in fudge!

Rode biet: how to?
We kennen de rode biet voornamelijk gekookt. Maar eigenlijk is de biet een alleskunner. Biet julienne doet het bijvoorbeeld goed in een salade of sushiroll. Zelf raspen kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van pureren tot een heerlijke stamppot of soep.

Waar gaat ‘ie in?
De kleur van de rode biet maakt ieder gerecht een feest (zeker als je van roze houdt). Denk aan roze risotto, hummus, smoothies en soep. Ook is rode biet heerlijk in combinatie met geitenkaas en noten. In een hartige taart, bijvoorbeeld. Of doe eens gek en maak bietenfugde (succes gegarandeerd).

Kleurrijke smaakmaker
De rode biet is een knolgroente, familie van de suikerbiet en snijbiet. En dat maakt dat deze rode groente van allebei wel iets weg heeft: een beetje zoet, met een eetbare loof. Je kunt ze in verschillende vormen kopen: vers, voorgekookt, voorgesneden en uit pot of blik.

Lees meer

Recepten met biet (384)

sorteer op
recept Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

30 min.
(55)
recept Sa­la­de van biet­jes met kou­de knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes

Sa­la­de van biet­jes met kou­de knof­loo­k­aard­ap­pel­tjes

15 min.
(54)
recept Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

20 min.
(11)
recept Brood­je ge­rasp­te biet­jes met mie­riks­wor­tel­may­o­nai­se

Brood­je ge­rasp­te biet­jes met mie­riks­wor­tel­may­o­nai­se

25 min.
(3)
recept Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

15 min.
(1)
recept Aard­ap­pel­gra­tin en wit­lof-bie­ten­sa­la­de met run­der­worst

Aard­ap­pel­gra­tin en wit­lof-bie­ten­sa­la­de met run­der­worst

30 min.
(7)
recept He­re­ford bur­gers met bie­ten­sa­la­de en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

He­re­ford bur­gers met bie­ten­sa­la­de en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

25 min.
(8)
recept Ge­krui­de fi­let­lap­jes met ru­co­l­ap­u­ree, biet­jes en si­naas­ap­pel

Ge­krui­de fi­let­lap­jes met ru­co­l­ap­u­ree, biet­jes en si­naas­ap­pel

30 min.
(6)
recept Dun­ge­sne­den en­tre­co­te met biet­jes, mie­riks­wor­tel­room en ru­co­la

Dun­ge­sne­den en­tre­co­te met biet­jes, mie­riks­wor­tel­room en ru­co­la

20 min.
(24)
recept Groen­te­fruits­ha­ke

Groen­te­fruits­ha­ke

5 min.
(22)
recept Au­stra­li­sche bur­ger

Au­stra­li­sche bur­ger

23 min.
(41)
recept Vista­co's

Vis­ta­co's

35 min.
(1)
recept Oos­ter­se sa­la­de met so­ja­boon­tjes en pijn­boom­pit­ten

Oos­ter­se sa­la­de met so­ja­boon­tjes en pijn­boom­pit­ten

5 min.
(4)
recept Au­ber­gi­ne­bur­gers met hum­mus

Au­ber­gi­ne­bur­gers met hum­mus

20 min.
(1)
recept Ge­vul­de snack­groen­ten

Ge­vul­de snack­groen­ten

20 min.
(1)
recept Zweed­se brood­sa­la­de

Zweed­se brood­sa­la­de

55 min.
(28)
recept Groe­ne sa­la­de

Groe­ne sa­la­de

10 min.
(1)
recept Groen­te-ijs­jes

Groen­te-ijs­jes

3 u. 10 min.
(0)
recept Zalm­fi­let met zwar­te­pe­per-mie­riks­wor­tel­rub

Zalm­fi­let met zwar­te­pe­per-mie­riks­wor­tel­rub

37 min.
(3)
recept Lin­zen-wit­lofsala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

Lin­zen-wit­lof­sala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

15 min.
(1)
recept Re­gen­boog­sa­la­de met bra­mendres­sing

Re­gen­boog­sa­la­de met bra­mend­res­sing

10 min.
(0)
recept Ven­kel en mal­se kip uit de oven

Ven­kel en mal­se kip uit de oven

35 min.
(3)
recept Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

Ver­se worst met knol­sel­de­r­ij­sa­la­de

30 min.
(1)
recept Hol­land­se ha­ring­spies met mie­riks­wor­tel­room

Hol­land­se ha­ring­spies met mie­riks­wor­tel­room

25 min.
(3)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.