De rode biet: wat kan ‘ie niet? Je eet ‘m gekookt, maar zeker ook rauw. Heerlijk in salades, of als burger. Maar biet doet het ook verrassend goed in je risotto, stamppot, quiche of smoothie. Zelfs in fudge!

Rode biet: how to?
We kennen de rode biet voornamelijk gekookt. Maar eigenlijk is de biet een alleskunner. Biet julienne doet het bijvoorbeeld goed in een salade of sushiroll. Zelf raspen kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van pureren tot een heerlijke stamppot of soep.

Waar gaat ‘ie in?
De kleur van de rode biet maakt ieder gerecht een feest (zeker als je van roze houdt). Denk aan roze risotto, hummus, smoothies en soep. Ook is rode biet heerlijk in combinatie met geitenkaas en noten. In een hartige taart, bijvoorbeeld. Of doe eens gek en maak bietenfugde (succes gegarandeerd).

Kleurrijke smaakmaker
De rode biet is een knolgroente, familie van de suikerbiet en snijbiet. En dat maakt dat deze rode groente van allebei wel iets weg heeft: een beetje zoet, met een eetbare loof. Je kunt ze in verschillende vormen kopen: vers, voorgekookt, voorgesneden en uit pot of blik.

Lees meer

Recepten met biet (375)

sorteer op
recept Bud­dha­bowl met groen­te en ro­de biet­hum­mus

Bud­dha­bowl met groen­te en ro­de biet­hum­mus

35 min.
(1)
recept Ro­de-bie­ten­sa­la­de

Ro­de-bie­ten­sa­la­de

10 min.
(0)
recept Groe­ne sa­la­de

Groe­ne sa­la­de

10 min.
(0)
recept Bie­tenta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

Bie­ten­ta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

25 min.
(1)
recept Vol­ko­ren­tos­ti met biet en gei­ten­kaas

Vol­ko­ren­tos­ti met biet en gei­ten­kaas

10 min.
(2)
recept Sa­la­de van chi­og­gi­a­biet, gei­ten­kaas, wa­ter­kers & pis­ta­che­no­ten

Sa­la­de van chi­og­gi­a­biet, gei­ten­kaas, wa­ter­kers & pis­ta­che­no­ten

15 min.
(1)
recept Zalm­fi­let met zwar­te­pe­per-mie­riks­wor­tel­rub

Zalm­fi­let met zwar­te­pe­per-mie­riks­wor­tel­rub

37 min.
(1)
recept  Bie­ten­soep met sel­de­rij­room

Bie­ten­soep met sel­de­rij­room

25 min.
(2)
recept Bie­ten­lat­kes met warm­ge­rook­te zalm en room

Bie­ten­lat­kes met warm­ge­rook­te zalm en room

25 min.
(24)
recept Groen­te-vol­ko­ren­crac­kers

Groen­te-vol­ko­ren­crac­kers

5 min.
(1)
recept Bie­ten­car­p­ac­cio met pis­ta­che­pes­to

Bie­ten­car­p­ac­cio met pis­ta­che­pes­to

1 u. 25 min.
(5)
recept Re­gen­boog­sa­la­de met bra­mendres­sing

Re­gen­boog­sa­la­de met bra­mend­res­sing

10 min.
(0)
recept La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

1 uur
(7)
recept Pa­rel­cous­cous met ge­roos­ter­de biet, ar­ti­sjok, moz­za­rel­la & pan­cet­ta

Pa­rel­cous­cous met ge­roos­ter­de biet, ar­ti­sjok, moz­za­rel­la & pan­cet­ta

30 min.
(5)
recept Ro­de­kool- en bie­ten­stamp­pot met rook­worst

Ro­de­kool- en bie­ten­stamp­pot met rook­worst

25 min.
(3)
recept Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

15 min.
(1)
recept Fala­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

Fa­la­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

10 min.
(3)
recept Let­ter­koek­jes met om­bre gla­zuur

Let­ter­koek­jes met om­bre gla­zuur

1 u. 48 min.
(0)
recept Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

50 min.
(4)
recept To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

30 min.
(2)
recept Red vel­vet lat­te

Red vel­vet lat­te

5 min.
(1)
recept No ba­ke bie­ten-ko­kos­koek­jes

No ba­ke bie­ten-ko­kos­koek­jes

1 u. 40 min.
(0)
recept Bud­dha­bowl to-go

Bud­dha­bowl to-go

10 min.
(3)
recept Poké­bowl met bloem­kool­rijst

Poké­bowl met bloem­kool­rijst

20 min.
(13)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.