Kerstbijgerechten
Kerstbijgerechten

Kerstbijgerechten

Elk kerstmenu vraagt erom: bijgerechten. Geroosterde spruitjes, gestoofde rode kool, aardappelgratin… Mix en match de lekkerste kerstbijgerechten bij jouw vlees, vis of vega hoofdgerecht. Merry Christmas!

Kerstbijgerechten

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 citroen
  • 3/4 liter soepele rode wijn
  • 150 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen
Zet producten op mijn lijst
  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.
  2. Breng de wijn met de peren, citroenschil, het perenrood, kaneelstokje, de kruidnagels en kardemonpeulen aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden. Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en kardemompeulen en serveer warm, lauw of koud.