Vegan kerst-recepten
Vegan kerst-recepten

Vegan kerst-recepten

Hele bloemkool in bladerdeeg
Hele bloemkool in bladerdeeg

Hele bloemkool in bladerdeeg

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 2 el milde olijfolie
  • 145 g zongedroogde tomatentapenade
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 50 g misticanza salade
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.
  2. Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.
  3. Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.