Vegetarische voorgerechten voor kerst
Vegetarische voorgerechten voor kerst

Vegetarische voorgerechten voor kerst

Vegetarisch met kerst? Begin met het voorgerecht. Zoveel heerlijke vegetarische voorgerechten voor kerst, dat het kiezen lastig wordt. Maar.. deze inspiratie helpt je (hopelijk)!

Vegetarische kerstvoorgerechten

Geitenkaastruffel van Colette Dike
Geitenkaastruffel van Colette Dike

Geitenkaastruffel van Colette Dike

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1/2 sjalot
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sushiazijn
  • 2 el sojasaus light
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 limoen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 75 g waterkers
  • 50 g granaatappel
  • 1/2 bakje tuinkers
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer met hoge beker
  • keukenmachine
  1. Maak de dressing. Snijd daarvoor de sjalot fijn. Doe de sesamolie, ⅔ van de sushiazijn, de sojasaus en sjalot in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de avocado’s overdwars doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Vermaal in de keukenmachine de noten, chilivlokken en het limoenrasp tot een grove crumble.
  3. Smeer de avocado’s in met de rest van de sushiazijn. Vul de avocadohelften, op de plek van de pit, met de geitenkaas. Zet de helften weer terug op elkaar. Snijd voor de stabiliteit een stukje van de onderkant van de avocado’s af.
  4. Rol de hele avocado’s door het notenmengsel en druk met je hand lichtjes aan. Zet de avocadotruffel rechtop op een bord. Verdeel de waterkers eromheen en bestrooi met de granaatappelpitjes en wat extra notencrumble. Besprenkel met de dressing en garneer met wat tuinkers. Je deelt met z’n tweeën één truffel.