Zomerse soep recepten
Zomerse soep recepten

Zomerse soep recepten

Soep kan altijd. Ja, zelfs in de zomer. Dan genieten we van koele soepen zoals gazpacho. Maar een lichte bouillon kan ook zeer welkom zijn na een zomerse regenbui.

Pompoengazpacho
Pompoengazpacho

Pompoengazpacho

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml water
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 ijsblokjes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • blender
  1. Breng de bouillontablet met het water aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook in ca. 15 min. gaar. Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht. Laat zowel het kookvocht als de pompoen afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de gele paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de paprika. Snipper de ui. Doe 2/3 van het tomaten-paprikamengsel in de blender. Doe 1 el ui samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en ijsblokjes bij de groenten in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  3. Verdeel over 4 glazen. Serveer de rest van de groente en uit er apart bij zodat iedereen zijn soepje kan garneren.