Basisrecepten

Een goede basis is een goed begin. En een goed begin is het halve werk. Van hier uit werk je vanaf de basis naar een uitgreider recept of maak je binnen no time variaties op allerlei basisrecepten. Van pannenkoek tot bouillon en van gehaktbal tot cupcake.

Basisrecept koekjesdeeg
Basisrecept koekjesdeeg

Basisrecept koekjesdeeg

Ingrediënten

voor 25 porties
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 250 g tarwebloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 vanillestokje
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en eierdooier in een keukenmachine. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg. Vorm een samenhangende bal, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.