Pasta van groente

Gele-linzenspaghetti met knolselderij
Gele-linzenspaghetti met knolselderij

Gele-linzenspaghetti met knolselderij

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 600 g knolselderij
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g Tasty Tom trostomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 250 g gele linzen spaghetti
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 10 g verse basilicum
Zet producten op mijn lijst
  1. Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn. Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.