Lente borrel

Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip
Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip

Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1/2 kleine bloemkool
  • 200 g snoeppaprika
  • 4 snoepkomkommers
  • 1 bos radijs
  • 46 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 40 g ongezouten roomboter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten. Haal het groen van de radijsjes en was ze.
  2. Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom. Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.