Aziatische borrelrecepten

Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen

Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 190 g Co­nimex Street food Thai­se pad thai
  • 1 limoen
  • 8 rijstvellen
  • 7.5 g verse koriander
  • 100 g verse gekookte en gepelde garnaal
  • 62.5 g taugé
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • schone theedoek
  1. Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Haal de blaadjes van de koriander. Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.
  3. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.
  4. Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen. Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.
  5. Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.