Vegetarische hapjes
Vegetarische hapjes

Vegetarische hapjes

Zin in een vegetarische borrel? Hier vind je de lekkerste vegetarische hapjes. Van mezze met zelfgemaakt platbrood tot gevulde eitjes. Met deze recepten maak je een vegetarische borrel extra lekker.

Vegetarische hapjes recepten

Mezze met zelfgemaakt platbrood
Mezze met zelfgemaakt platbrood

Mezze met zelfgemaakt platbrood

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 200 ml lauwwarm water
  • 300 g tarwebloem
  • 1 el Euroma sumak
  • 1 tl zout
  • 900 g diepvries gegrilde groenten
  • 3½ el traditionele olijfolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 45 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 200 g hummus naturel
  • 200 g feta
Zet producten op mijn lijst
  1. Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.
  2. Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.
  3. Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes
  5. Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.
  6. Serveer de platbroden met de mezze.

Mini-bloemkoolpizza’s met leftover bloemkool

Bloemkoolpizza is hot, kool is cool! Waarom zou je eigenlijk nog langer wachten met deze kleine pizzasnacks vol verborgen groenten? Het pizzadeeg is dit keer niet gemaakt van meel, maar van bloemkoolrijst. Boordevol met vitaminen, voor die extra caulipower.HAPJE – 8 STUKS – 15 MIN. + 12 MIN. OVENTIJDINGREDIENTEN400 g bloemkool (leftover)30 g Parmigiano Reggiano1 middelgroot ei100 g geraspte mozzarella8 tl passata di pomodoro1 tl gedroogde oregano2 takjes verse basilicumBloemkoolpizza makenVerwarm de oven voor op 230 °C. Rasp de bloemkool tot rijst. Doe in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 5 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en voeg de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella toe.Pizza bakkenVerdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin. Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.TIP Dit recept kan ook goed gemaakt worden met koelverse bloemkoolrijst.
00:29