Italiaanse borrelrecepten
Italiaanse borrelrecepten

Italiaanse borrelrecepten

Vegetarische polpette
Vegetarische polpette

Vegetarische polpette

Ingrediënten

voor 18 porties
  • 100 g 3-kleurenquinoa
  • 400 g linzen in pot
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g Pecorino Romano
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 425 g polpa
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 15 g verse basilicum
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verdeel ze over een schone theedoek en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorinokaas.
  3. Doe de linzen, de helft van de knoflook en de kaas in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Schep de gekookte quinoa erdoor. Bestrooi met peper en eventueel zout. Draai met natte handen 18 balletjes van het mengsel. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook 2 min. Voeg de polpa en chilivlokken toe en laat de saus 10 min op laag vuur koken. Scheur blaadjes van het basilicum in stukjes en schep vlak voor het serveren door de saus. Serveer de polpette met de saus.