Venkel kan je op heel veel verschillende manieren eten. De knol is een alleskunner. Venkel kan je rauw, grillen, stoven, stomen en in de oven bereiden. Met z'n anijsachtige smaak combineert hij lekker met (citrus)fruit, vis, in een salade of pasta. En zelfs in een ontbijtje.

Venkel snijden
Spoel de venkelknollen af onder koud water. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg! Je kunt het fijngesneden nog gebruiken als garnering. Bekijk in deze video hoe je venkel snijdt en bereidt.

Vitamine in venkels
Goede bijkomstigheid: venkel is een bron van vitamine B1 en kalium. Laat dat nou net goed zijn voor de werking van je hart en spieren.

Oorsprong
Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. In de middeleeuwen werd de groente vervoerd naar Italië waar de knol nog steeds een van de populairste groenten is.


Lees meer

Recepten met venkel (339)

sorteer op
recept Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

45 min.
(109)
recept Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met kip en ven­kel

Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met kip en ven­kel

25 min.
(33)
recept Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

30 min.
(37)
recept Aard­ap­pel­pu­ree met ven­kel

Aard­ap­pel­pu­ree met ven­kel

35 min.
(118)
recept Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

25 min.
(38)
recept Ri­sot­to met ven­kel

Ri­sot­to met ven­kel

30 min.
(256)
recept Wit­te­bo­nen­pu­ree met ven­kel en tijm

Wit­te­bo­nen­pu­ree met ven­kel en tijm

20 min.
(56)
recept Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

20 min.
(2)
recept In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

1 u. 30 min.
(46)
recept Mos­se­len met ven­kel en pas­tis

Mos­se­len met ven­kel en pas­tis

15 min.
(28)
recept Ven­kel met room en gei­ten­kaas

Ven­kel met room en gei­ten­kaas

30 min.
(65)
recept Car­p­ac­cio met ge­gril­de ven­kel

Car­p­ac­cio met ge­gril­de ven­kel

15 min.
(34)
recept Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

1 u. 25 min.
(27)
recept Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

20 min.
(2)
recept Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

1 u. 10 min.
(65)
recept Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

30 min.
(70)
recept Ge­rook­te fo­rel­fi­let met ven­kel-dra­gon­sal­sa

Ge­rook­te fo­rel­fi­let met ven­kel-dra­gon­sal­sa

20 min.
(41)
recept Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

15 min.
(24)
recept Ven­kel­ri­sot­to met ge­hak­te ven­kel-tijm­worst­jes

Ven­kel­ri­sot­to met ge­hak­te ven­kel-tijm­worst­jes

30 min.
(10)
recept IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

10 min.
(54)
recept Si­naas­ap­pel­sa­la­de met ven­kel en ge­rook­te kip

Si­naas­ap­pel­sa­la­de met ven­kel en ge­rook­te kip

20 min.
(52)
recept Ven­kel met dil­le

Ven­kel met dil­le

40 min.
(30)
recept Groe­ne­thee­gra­ni­ta met ven­kel

Groe­ne­thee­gra­ni­ta met ven­kel

2 u. 45 min.
(23)
recept Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

15 min.
(36)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.