Venkel kan je op heel veel verschillende manieren eten. De knol is een alleskunner. Venkel kan je rauw, grillen, stoven, stomen en in de oven bereiden. Met z'n anijsachtige smaak combineert hij lekker met (citrus)fruit, vis, in een salade of pasta. En zelfs in een ontbijtje.

Venkel snijden
Spoel de venkelknollen af onder koud water. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg! Je kunt het fijngesneden nog gebruiken als garnering. Bekijk in deze video hoe je venkel snijdt en bereidt.

Vitamine in venkels
Goede bijkomstigheid: venkel is een bron van vitamine B1 en kalium. Laat dat nou net goed zijn voor de werking van je hart en spieren.

Oorsprong
Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. In de middeleeuwen werd de groente vervoerd naar Italië waar de knol nog steeds een van de populairste groenten is.


Lees meer

Re­cep­ten met ven­kel (318)

sorteer op
recept Tagliatelle met paprikasaus, venkel en garnalen

Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

(0)
20 min.
recept Venkelrisotto met warmgerookte zalm

Ven­kel­ri­sot­to met warm­ge­rook­te zalm

(6)
35 min.
recept Italiaanse borrelplank

Ita­li­aan­se bor­rel­plank

(3)
15 min.
recept Venkelrisotto met gehakte venkel-tijmworstjes

Ven­kel­ri­sot­to met ge­hak­te ven­kel-tijm­worst­jes

(0)
30 min.
recept Tortelloni buffelricotta-citroen met venkel & sardines

Tor­tel­lo­ni buf­fel­ri­cot­ta-ci­troen met ven­kel & sar­di­nes

(5)
15 min.
recept Venkelsalade met bramen en pecorino

Ven­kel­sa­la­de met bra­men en peco­ri­no

(5)
20 min.
recept Groentepizza met parrano snippers

Groen­te­piz­za met par­ra­no snip­pers

(1)
20 min.
recept Pompoenspaghetti met venkel en vegaballetjes

Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel en ve­ga­bal­le­tjes

(6)
20 min.
recept Piggy mix BBQ-rub

Pig­gy mix BBQ-rub

(5)
5 min.
recept Barbecuesaus met appelcider

Bar­be­cue­saus met ap­pel­ci­der

(0)
1 u. 30 min.
recept Venkel en malse kip uit de oven

Ven­kel en mal­se kip uit de oven

(2)
35 min.
recept Glutenvrij platbrood met doperwtenspread

Glu­ten­vrij plat­brood met dop­erw­ten­spread

(0)
25 min.
recept Penne met hartige venkel-pancettasaus

Pen­ne met har­ti­ge ven­kel-pan­cet­ta­saus

(6)
17 min.
recept Quinoasalade met geitenkaas en garnalen

Quinoa­sa­la­de met gei­ten­kaas en gar­na­len

(12)
25 min.
recept Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen

Krui­di­ge ha­ver­mout met zoe­te ven­kel en bos­peen

(4)
10 min.
recept Franse vissoep

Fran­se vis­soep

(10)
20 min.
recept Venkelworst, pittige gnocchi en groenten

Ven­kel­worst, pit­ti­ge gnoc­chi en groen­ten

(5)
25 min.
recept Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes

Bio braad­worst met fris­se ven­kel­sa­la­de en kriel­tjes

(6)
30 min.
recept Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel

Zalm­rol­le­tjes met een sa­la­de van kriel­tjes en ven­kel

(26)
30 min.
recept Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde

Lams­ko­te­le­tjes met ge­roos­ter­de groen­ten en sal­sa ver­de

(17)
55 min.
recept Zelfgemaakte zuurkool (gefermenteerde witte kool)

Zelf­ge­maak­te zuur­kool (ge­fer­men­teer­de wit­te kool)

(1)
20 min.
recept Mediterrane quinoasalade

Me­di­ter­ra­ne quinoa­sa­la­de

(20)
25 min.
recept Kikkererwtenschotel met gehakt

Kik­ker­erw­ten­scho­tel met ge­hakt

(17)
35 min.
recept Kidsproof rode-linzenpasta met tomatensaus

Kidsp­roof ro­de-lin­zen­pas­ta met to­ma­ten­saus

(10)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.