Venkel kan je op heel veel verschillende manieren eten. De knol is een alleskunner. Venkel kan je rauw, grillen, stoven, stomen en in de oven bereiden. Met z'n anijsachtige smaak combineert hij lekker met (citrus)fruit, vis, in een salade of pasta. En zelfs in een ontbijtje.

Venkel snijden
Spoel de venkelknollen af onder koud water. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg! Je kunt het fijngesneden nog gebruiken als garnering. Bekijk in deze video hoe je venkel snijdt en bereidt.

Vitamine in venkels
Goede bijkomstigheid: venkel is een bron van vitamine B1 en kalium. Laat dat nou net goed zijn voor de werking van je hart en spieren.

Oorsprong
Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. In de middeleeuwen werd de groente vervoerd naar Italië waar de knol nog steeds een van de populairste groenten is.


Lees meer

Recepten met venkel (339)

sorteer op
recept Ita­li­aan­se kip­pen­soep met tofet­te

Ita­li­aan­se kip­pen­soep met tofet­te

45 min.
(0)
recept Ton­kot­su ra­men met buik­spek

Ton­kot­su ra­men met buik­spek

3 u. 35 min.
(2)
recept Rijk­ge­vul­de lin­zen­scho­tel met mos­terd

Rijk­ge­vul­de lin­zen­scho­tel met mos­terd

15 min.
(8)
recept Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

30 min.
(4)
recept Zuur­de­sem­toast met ge­gril­de groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

Zuur­de­sem­toast met ge­gril­de groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

25 min.
(0)
recept Ge­gril­de ri­beye met pad­den­stoe­len en aard­ap­pel

Ge­gril­de ri­beye met pad­den­stoe­len en aard­ap­pel

25 min.
(4)
recept Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

20 min.
(9)
recept Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

20 min.
(3)
recept Orec­chiet­te oven­scho­tel

Orec­chiet­te oven­scho­tel

30 min.
(2)
recept Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

20 min.
(0)
recept Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

30 min.
(2)
recept Pro­ven­çaal­se aard­ap­pel met ven­kel­worst

Pro­ven­çaal­se aard­ap­pel met ven­kel­worst

25 min.
(2)
recept Var­kensoes­ter met wor­tels en sal­sa ver­de

Var­ken­soes­ter met wor­tels en sal­sa ver­de

1 u. 5 min.
(5)
recept Groen­teo­me­let met ge­gril­de ma­kreel

Groen­teo­me­let met ge­gril­de ma­kreel

50 min.
(0)
recept Èch­te jus

Èch­te jus

1 u. 40 min.
(1)
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men­saus

Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men­saus

1 u. 30 min.
(4)
recept Ver­se tor­tel­lo­ni met bur­ra­ta en to­maat­jes

Ver­se tor­tel­lo­ni met bur­ra­ta en to­maat­jes

20 min.
(9)
recept Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

25 min.
(5)
recept Goed­ge­vul­de Spaan­se to­ma­ten­soep

Goed­ge­vul­de Spaan­se to­ma­ten­soep

15 min.
(3)
recept Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

30 min.
(35)
recept Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

20 min.
(7)
recept Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

20 min.
(2)
recept Ven­kel­ri­sot­to met warm­ge­rook­te zalm

Ven­kel­ri­sot­to met warm­ge­rook­te zalm

35 min.
(27)
recept Ita­li­aan­se bor­rel­plank

Ita­li­aan­se bor­rel­plank

15 min.
(7)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.