Venkel kan je op heel veel verschillende manieren eten. De knol is een alleskunner. Venkel kan je rauw, grillen, stoven, stomen en in de oven bereiden. Met z'n anijsachtige smaak combineert hij lekker met (citrus)fruit, vis, in een salade of pasta. En zelfs in een ontbijtje.

Venkel snijden
Spoel de venkelknollen af onder koud water. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg! Je kunt het fijngesneden nog gebruiken als garnering. Bekijk in deze video hoe je venkel snijdt en bereidt.

Vitamine in venkels
Goede bijkomstigheid: venkel is een bron van vitamine B1 en kalium. Laat dat nou net goed zijn voor de werking van je hart en spieren.

Oorsprong
Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. In de middeleeuwen werd de groente vervoerd naar Italië waar de knol nog steeds een van de populairste groenten is.


Lees meer

Recepten met venkel (338)

sorteer op
recept Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

30 min.
(37)
recept Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

25 min.
(38)
recept Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

1 u. 20 min.
(55)
recept Ge­gra­ti­neer­de ven­kel

Ge­gra­ti­neer­de ven­kel

30 min.
(102)
recept Ge­rook­te fo­rel­fi­let met ven­kel-dra­gon­sal­sa

Ge­rook­te fo­rel­fi­let met ven­kel-dra­gon­sal­sa

20 min.
(41)
recept Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

1 u. 25 min.
(27)
recept Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

20 min.
(8)
recept Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

20 min.
(2)
recept Win­ter­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de biet­jes en ven­kel

Win­ter­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de biet­jes en ven­kel

1 u. 20 min.
(27)
recept Vis­bouil­lon­fon­due met ven­kel

Vis­bouil­lon­fon­due met ven­kel

10 min.
(16)
recept Ven­kel met ro­de ui uit de wok

Ven­kel met ro­de ui uit de wok

15 min.
(30)
recept Vis­pak­ket­je met ven­kel

Vis­pak­ket­je met ven­kel

30 min.
(70)
recept Ven­kel met gra­pe­fruit

Ven­kel met gra­pe­fruit

25 min.
(15)
recept Ven­kel met kap­per­tjes, ri­vier­kreeft en gra­pe­fruit

Ven­kel met kap­per­tjes, ri­vier­kreeft en gra­pe­fruit

15 min.
(4)
recept Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

15 min.
(24)
recept Lams­fi­let met rau­we ham en ge­stoof­de ven­kel

Lams­fi­let met rau­we ham en ge­stoof­de ven­kel

40 min.
(42)
recept Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

1 u. 10 min.
(65)
recept Tor­tel­lo­ni buf­fel­ri­cot­ta-ci­troen met ven­kel & sar­di­nes

Tor­tel­lo­ni buf­fel­ri­cot­ta-ci­troen met ven­kel & sar­di­nes

15 min.
(11)
recept Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes

Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes

35 min.
(299)
recept IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

10 min.
(54)
recept Oven­scho­tel met ven­kel en zach­te gei­ten­kaas

Oven­scho­tel met ven­kel en zach­te gei­ten­kaas

1 uur
(231)
recept Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

30 min.
(70)
recept Ge­stoof­de ven­kel met spek­jes

Ge­stoof­de ven­kel met spek­jes

25 min.
(97)
recept Groen­te­taart met ven­kel en olij­ven

Groen­te­taart met ven­kel en olij­ven

45 min.
(77)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.