Venkel kan je op heel veel verschillende manieren eten. De knol is een alleskunner. Venkel kan je rauw, grillen, stoven, stomen en in de oven bereiden. Met z'n anijsachtige smaak combineert hij lekker met (citrus)fruit, vis, in een salade of pasta. En zelfs in een ontbijtje.

Venkel snijden
Spoel de venkelknollen af onder koud water. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg! Je kunt het fijngesneden nog gebruiken als garnering. Bekijk in deze video hoe je venkel snijdt en bereidt.

Vitamine in venkels
Goede bijkomstigheid: venkel is een bron van vitamine B1 en kalium. Laat dat nou net goed zijn voor de werking van je hart en spieren.

Oorsprong
Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. In de middeleeuwen werd de groente vervoerd naar Italië waar de knol nog steeds een van de populairste groenten is.


Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.