Walnoten

Geen nood, hier is de walnoot! Want je kunt zo veel met deze knapperige noot met bitterzoete smaak. Wat? We beginnen bij koekjes en taarten, stomen door met salades en zelfgemaakte granola en eindigen in een dip of frisse sundae. Oh ja, en de combi met geitenkaas en honing blijft natuurlijk een golden oldie.

Courgette-walnootsalade
Courgette-walnootsalade

Courgette-walnootsalade

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 500 g cherrytomaten
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten. Meng de courgette met de tomaat, de helft van de olie en de basilicumblaadjes. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Pureer de knoflook met de rest van de olie met een staafmixer. Meng het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.