
Zalm
Alleskunner hoor, deze verantwoorde vis vol goede vetten. On his own, gerookt of gebakken, maar ook all time favourite in een salade, in hapjes óf in een zelfgemaakte burger. Met z'n prachtige uiterlijk geeft-ie ieder gerecht een kleurboost. En z'n smaak? Oh zo zacht.

Kruidige zalmfilet uit de oven
Ingrediënten
voor 4 personen- 500 g verse zalmfilet
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 mespunt venkelzaad
- 1 mespunt paprikapoeder
- 2 takjes verse platte peterselie
- 2 takjes diepvries dille
- 1 citroen
Nodig in de keuken
- ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
- Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.