Slowcooker

Geen zin om in de keuken te staan, maar wel zin om over een paar uur iets lekkers te eten? Zet de slowcooker aan! Je maakt er de heerlijkste eenpansgerechten mee en het is so easy; ingrediënten in de slowcooker, deksel erop aanzetten en klaar! Het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld. Time to shop, sleep of wat je ook wilt doen, totdat het etenstijd is. Goed geregeld!

Lamsschenkels met bokbier
Lamsschenkels met bokbier

Lamsschenkels met bokbier

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 lamsschenkels
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterpeen
  • 1 venkelknol
  • 1 el appelstroop
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 330 ml bokbier
  • 1/2 kippenbouillontablet
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • Slowcooker (4.7 liter)
  1. Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.