Mandarijnen

Schrijf ze niet af als kindersnacks, deze oranje smaakbommetjes. Ze halen je in no time uit je vier-uur-dip en ook in de keuken zijn ze je beste vriend. Natuurlijk voor de lekkerste toetjes, maar ook de in warme stoofschotels en als saus bij vlees. De mandarijn is fijn.

Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn
Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn

Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 mandarijnen
  • 125 g pruimen
  • 4 el rode port
  • 125 g ricotta
  • 1 el suiker
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Pers 2 mandarijnen uit. Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd ze elk in 6 plakjes.
  2. Pureer de pruimen met de port in de keukenmachine tot een fijne puree. Roer in een kom de ricotta met het mandarijnensap en de suiker los. Spatel de pruimenpuree erdoor en verdeel de mousse over 4 kleine glazen of schaaltjes.
  3. Verdeel de plakjes mandarijn over de mousse. Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken