Meloen

Meloenen zijn er in vele soorten en maten. Galia, Cantaloupe, piel de sapo, honingmeloen en uiteraard de watermeloen zijn de bekendste. Die laatste kunnen wel 2,5 kilo worden!

Meloen: fruit of groente?
We eten meloen voornamelijk als fris zomerfruit, maar aangezien de meloen familie is van de komkommer en de pompoen, is het eigenlijk geen fruit maar groente. Proef je verder niks van natuurlijk!

Eet ‘m of drink ‘m
Veel water en vooral ook veel vitamines, dat maakt de meloen een regelrechte zomerhit. Je kunt ‘m uit het vuistje eten, door een salade doen of er een lekkere smoothie mee maken. Ook lekker: waterijsjes van meloen.

Watermeloentaart
Watermeloentaart

Watermeloentaart

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 1 watermeloen
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
  • 150 g aardbeien
  • 150 g blauwe bessen
  • 150 g bramen
  • 125 g frambozen
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 5 g verse munt
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd van de onder- en bovenkant van de watermeloen een flinke plak af. Deze worden niet gebruikt. Snijd de schil van de rest van de watermeloen en zet op een platte schaal.
  2. Roer de kokosyochurt los en schep op de bovenkant van de meloen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien.
  3. Verdeel een deel van het fruit over de bovenkant van de taart en leg de rest eromheen. Hak de noten grof en strooi over het fruit. Haal de blaadjes van de takjes munt en garneer de taart met de blaadjes.